مدیریت آزمون

مدیریت آزمون

مدیریت آزمون

مدیریت آزمون 

مدیریت آزمون یا به عبارتی مدیریت زمان یکی از مهارتهای بسیار مهم است.دلیل این امر محدودیت زمانی کنکور میباشد.میزان اطلاعات شما و این مسئله که اگر محدودیت زمانی نداشتید قادر بودید تمامی تست ها را پاسخ دهید به تنهایی کافی نیست و در واقع چیزی که اهمیت دارد این است که در آن بازه زمانی مشخص شده چه تعداد از تست ها را می توانید پاسخ دهید. می خواهیم تکنیک هایی برای بهبود مهارت آزمون دادن و مدیریت زمان را بررسی کنیم.

تکنیک ضربدر،دایره

 دراین تکنیک شما ابتدا تست های ساده را بررسی کرده و پاسخ می دهید،نکته مهم این تکنیک مربوط به تست های سخت و زمان بر می باشد.این که شما زمان زیادی را برای حل یک تست صرف کنید و اصرار به حل کردن آن تحت هر شرایطی داشته باشید به شدت آسیب زا خواهد بود.زیرا درصدی که حل یک تست سخت به شما می‌دهد با درصدی که حل یک تست آسان به شما می‌دهد برابر است.بنابراین بهتر است در زمان تان صرفه جویی کنید.یک سری از تست ها هستند که اصلاً قادر به حل آنها نیستید،کنار این تست ها علامت ضربدر میزنید. تست های دیگری نیز هستند که با نگاه اولیه متوجه می شوید که می توانید حلشان کنید ولی حل آنها زمان‌بر و سخت خواهد بود. کنار این تست ها علامت دایره می گذارید.این علامت گذاری ها را انجام می دهید تا بعدا در زمان اضافی بتوانید برگردید و دوباره آنها را بررسی کرده و پاسخ دهید.

حتما برایتان پیش آمده که بعد از اتمام آزمون،زمانی که تست ها را تحلیل می کنید متوجه سوال هایی شده اید که آسان بودند و خیلی راحت می توانستید آنها را حل کنید اما چون روی تست های قبلی که سخت و زمان بر بودند توقف کردید زمان را برای حل این تست های آسان از دست داده اید.زمانی که شما از این تکنیک استفاده کنید مطمئن می‌شوید که تمام تست های درس مورد نظر را تا آخر نگاه کردید و تست های آسان را پاسخ دادید.به عبارت دیگر نگران این موضوع نخواهید بود که سوال آسانی حل نشده باقی مانده است.

تکنیک زمان های نقصانی 

در این تکنیک از زمان هر درس یک مقدار را قرض می گیریم. برای مثال اگر قرار باشد که شما برای درسی ۳۰ دقیقه زمان لحاظ کنید،پنج دقیقه از آن را کم کنید و نهایتاً ۲۵ دقیقه روی تست های آن درس زمان بگذارید و پنج دقیقه آن را ذخیره کنید.به عبارتی برای هر درسی کمتر از زمان مقرر شده آزمون برای آن درس وقت بگذارید و به این ترتیب وقتی شما به انتهای دفترچه می‌رسید مقداری زمان اضافه ذخیره خواهید کرد.در این زمان اضافه برمی‌گردید سراغ تست هایی که قبلاً علامت گذاری کرده بودید و شروع به حل آنها می کنید.اتفاق جالبی که می‌افتد این است که وقتی شما دوباره سراغ تستهای زمان‌بر و سخت می روید مغز شما تلاش می‌کند که راه حل تست ها را پیدا کند،که این کار به صورت ناخودآگاه انجام می شود.

کار دیگری که بسیاری از دانش آموزان انجام می دهند این است که ترتیب درس ها را عوض می کنند.در کل این کار را توصیه نمی‌کنیم زیرا امکان خطا وجود دارد و ممکن است گزینه ها را در پاسخنامه جابجا علامت بزنید. با این حال اگر از تسلط خود روی درس  به‌خصوصی مطمئن بودید و پیش بینی شما بر این بود که اگر تست های آن درس را اول پاسخ بدهید زمان بیشتری ذخیره خواهید کرد،با دقت و تمرکز کامل این کار را انجام دهید تا باعث ایجاد خطا در پاسخنامه نشود.لذا برای اینکه دقت خود را در این امر بالا ببرید حتما باید بارها و بارها این کار را در خانه و آزمون های آزمایشی تمرین کرده باشید تا بتوانید از اشتباه و خطا جلوگیری کنید.

 تکنیک استراتژی بازگشت

همانطور که قبلا گفته شد وقتی در زمان ذخیره شده حاصل از تکنیک زمان های نقصانی، دوباره به تست هایی که به خاطر زمان بر و سخت بودن،علامت گذاری شده بودند برمی‌گردید و شروع به حل آنها می کنید،در حال استفاده از این تکنیک هستید.

تشخیص ساده یا زمان‌بر بودن تست ها 

بسیاری از دانش آموزان ممکن است نتوانند به راحتی نوع تست ها را تشخیص دهند و فرق تست هایی که زمان زیادی لازم دارند را از تست های ساده ندانند. برای اینکه بتوانید قدرت تشخیص خود را بالا ببرید باید تمرین کنید.مثلاً ۲۰ عدد تست را در نظر بگیرید و با خودتان قرار بگذارید که این ۲۰ تست را در ۱۰ دقیقه حل خواهید کرد.از این ۱۰ دقیقه،۱ دقیقه اول را برای نگاه کلی به تست ها در نظر بگیرید و ۹ دقیقه باقی مانده را برای حل تست ها تعیین کنید. در ۱ دقیقه اول سعی کنید تست ها را با توجه به درجه سختی و آسانی آنها علامت گذاری کنید. سپس در ۹ دقیقه باقی مانده شروع کنید به حل کردن تست ها. پس از اتمام پاسخ‌ دهی،بررسی کنید که چقدر از احتمالات و حدستان درباره میزان سختی و زمان‌بر بودن تست ها درست بوده است.به این ترتیب با مرور و تمرین می توانید قدرت تشخیص خود را برای درجه سختی تست ها بالا ببرید.

#مدیریت_آزمون#مدیریت_زمان