ورود/ثبت نام
بی دقتی

بی دقتی

بی دقتی

بی دقتی

گرفتن نتیجه نامطلوب،با وجود اطمینان کامل از روند پاسخگویی به تست ها

 یکی از مسائلی که ممکن است داوطلبان را دچار چالش کند،این است که با وجود تسلط کامل بر دروس،سر جلسه آزمون حاضر می‌شوند و اکثر سوالات را حل می‌کنند.اتفاقاًوقتی هم از جلسه خارج می شوند به دوستانشان می گویند که آزمون خوبی بود و اکثر سوال ها را جواب دادند.ولی وقتی که کلید اولیه سوالات یا نتیجه نهایی آزمون اعلام می شود،با بررسی تراز و درصد مشخص می شود که نتیجه قابل قبولی برایشان نبوده است.این داوطلبان وقتی سراغ تحلیل سوال ها میروند متوجه می‌شوند که سوال را درست فهمیدند و از قضا راه حل آنها نیز درست بوده است.در نهایت مشخص می‌شود که دلیل این نتیجه،اشتباه محاسباتی بوده، گزینه مورد نظر را جابجا علامت زده اند و یا خطاهای این چنینی داشته‌اند.و این اصلا اتفاق خوشایندی نیست.شاید بتوان گفت در حالتی که شما سوال را فهمیدید و راه‌ حل را به درستی انتخاب کرده‌اید،خطا در محاسبات و علامت زدن و... موانعی هستند که می‌توانند شما را از کسب درصد مورد نظر دور کنند.

بعضی از علت های ایجاد کننده خطا در پاسخ دهی

 عجله کردن

 بعضی از دانش آموزان در پاسخ دهی عجله می‌کنند.دوست دارند سوال را سریع حل کنند تا بتوانند وقت ذخیره کنند یا زیر یک دقیقه سوال را پاسخ دهند.این عجله بیش از حد باعث میشود که این اشتباهات،چه محاسباتی و یا جا به جا زدن گزینه ها پیش بیاید.

فشار ناشی از کمبود زمان 

بعضی از دانش آموزان در حین حل تست ها مدام این موضوع را در ذهنشان مرور می‌کنند که "زمان کم است و باید سریع سوال را حل کنند." شاید در عمل این اتفاق رخ نمی دهد.یعنی دانش آموز سوال را با سرعت نرمال حل می‌کند ولی تکرار مداوم این جمله و فشاری که به ذهن وارد می کند،قسمتی از توان پردازشی ذهن را صرف خودش می کند. عدم تسلط کافی به روش حلی استفاده از روش هایی که به آنها مسلط نیستید ممکن است باعث ایجاد خطا شود.به‌عنوان مثال اگر شما با کسرهای پیش ساخته در مبحث شیمی به قدر کافی آشنا نیستید،انجام این کار توصیه نمی‌شود.

استرس زیادی بابت زمان نداشته باشید.به عبارتی میزان استرستان باید واقع‌بینانه باشد و نگرانی ناشی از وقت تلف کردن نباشد. وقتی شما در حال حل سوال هستید در حقیقت کاری که باید را انجام میدهید و حسی از بابت تلف کردن وقت نباید داشته باشید.

نکته دیگری که وجود دارد این است که جایی که باید زمان را ذخیره کنید بیرون از آزمون است. شما باید قبل از آزمون اصلی برای حل سوالات در زمان کمتر تمرین کنید و سر جلسه کنکور اتفاقاًباید با آرامش خاطر آزمون را سپری کنید.زیرا شما با هر پاسخ غلط نمره منفی یک سوم میگیرید.یعنی شما هم زمان را از دست می دهید و هم نمره را و در حقیقت چیزی بدست نمی آورید. در واقع ذخیره نامعقول زمان ممکن است  به بهای پاسخ غلط شما تمام شود.بنابراین قبل از آزمون تمرین کنید به این صورت که بعد از تمرکز روی تست ها سعی کنید آنها را به‌ صورت زمان دار بزنید.مثلا ۱۰ عدد تست را انتخاب کنید و در یک ربع شروع به حل کنید و زمان بگیرید. شناسایی منابع خطا 

انجام ذهنی محاسبات

انجام محاسبات به صورت ذهنی امکان خطای بالایی دارد.این تصور که با انجام ذهنی محاسبات می توان زمان بیشتری ذخیره کرد اشتباه است.وقتی محاسبات روی کاغذ نوشته می شود دقیق و اطمینان بخش خواهد بود.حتی اگر در حال انجام ضرب دو رقم در دو رقم هستید،حتما آن را مانند دوران ابتدایی زیر هم بنویسید و ضرب کنید.

علاوه بر این بارها تجربه کرده اید که در انجام محاسبات به صورت ذهنی ممکن است به علت عدم تمرکز کافی مجبور شوید چندین بار آن را انجام دهید.در صورتی که اگر محاسبات روی کاغذ ثبت شود،نیازی به هدر دادن زمان مجدد نیست.بنابراین حتی ممکن است در انجام ذهنی محاسبات،برعکس تصورتان زمان بیشتری نیز از شما گرفته شود.

منابع خطای خود را شناسایی کنید. مثلاًهمانطور که قبلا گفته شد ممکن است در حل ذهنی معادله مشکل داشته باشید.اگر جایی باید تقسیم بر دو میکردید ضربدر دو کردید و خطاهای مشابه آن. حواستان باشد که این امر برای هر کس می تواند متفاوت باشد.

توصیه ما به شما این است که سعی کنید با تمرین،ایراد های خود را بشناسید و برطرف کنید.

توصیه دیگر اینکه استرس سر جلسه آزمون را کنترل کنید زیرا این استرس چیزی به داشته های ذهنی شما اضافه نمی‌کند.

تمام اطلاعاتی که قبل از کنکور کسب کردید سر جلسه آزمون با شما خواهند بود و جای نگرانی وجود ندارد.پس آرامش خود را حفظ کنید تا بتوانید آزمون خود را به خوبی سپری کنید.

#بی دقتی#مهارت_آزمون